İçindekiler

Title

Paylaş

Son Makalelerden Anında Haberdar Ol!

Krow ile Zirveye Yüksel, Başarıya Kanatlan!

2024 KPSS Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Önemli Tarihler ve Bilgiler

      KPSS ( Kamu Personeli Seçme Sınavı) ortaöğretim ve önlisans düzeyinde 2 yılda bir yapılan, lisans düzeyinde ise her yıl yapılan, kamu kurum ve kuruluşlarına seçilecek personeldeki liyakati sağlamak amacıyla ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yapılan bir sınavdır. Kamu kurum ve kuruluşlarında kariyer hedefi olan adaylar bu sınava girmek ve başarılı olmak zorundadır.

      Her yıl yapılan sınavın bu yılda yapılacağı tarihler ÖSYM tarafından açıklanmıştır. 2024 KPSS sınav tarihi ortaöğretim düzeyindeki başvuruları 18 Temmuz - 30 temmuz arasında alınacak ve sınav 15 eylül tarihinde gerçekleştirilecektir. Önlisans düzeyindeki başvurular 13 haziran-2 temmuz arasında alınacak ve sınav 1 Eylül tarihinde gerçekleştirilecektir. KPSS lisans düzeyindeki sınav ise 2024 yılında başvuruları 3 Mayıs - 15 Mayıs arasında alınacak olup sınav ise 14 temmuzda gerçekleştirilecektir. Lisans düzeyinde alan sınavları ise 20-21 temmuz tarihinde, Öğretmenlik okuyanlar için ÖABT sınavı ise 4 ağustos tarihinde gerçekleştirilecektir. KPSS başvuru tarihleri her sene olduğu gibi bu sene de sınavdan birkaç ay önce olacak şekilde belirlenmiştir. KPSS sınav takvimi ile ilgili daha detaylı bilgileri isterseniz ÖSYM’nin kendi sitesinden de bulabilirsiniz. KPSS sınavı ile ilgili daha detaylı bilgiler edinmek ve KPSS sınav bilgileri ile ilgili ayrıntılı araştırma yapmak istiyorsanız konu ile ilgili diğer blog yazılarımıza da göz gezdirebilirsiniz.

2024 KPSS Sınavının Zamanlaması ve Önemi

     KPSS sınavı memur olmak isteyen adayların muhakkak girmesi gereken sınavdır. Bu önemi sebebiyle her yıl ortalama 3 milyon kişi KPSS sınavına girmektedir. Bu rakam hem ortaöğretim düzeyi, hem önlisans hemde lisans düzeyi için geçerlidir. KPSS sınavında Genel Kültür ve Genel yetenek alanları içerisinde toplam 120 soru sorulmaktadır. Bu 120 soru için ise adaylara 130 dakika süre tanınmaktadır. Yani adaylar yalnızca soruları doğru cevaplamak ile görevli değil aynı zamanda sınırlı süre içerisinde sınavı bitirmek zorundadırlar. Sınavın önemi de bu noktada ortaya çıkmaktadır. Sınavda başarılı olabilmek için yalnızca konuları bilmek değil soruları hızlı çözmek de önemlidir. Sınavda soruları doğru ve hızlı şekilde çözebilmek için de bol bol soru çözmek çok önemlidir. Soru çözdükçe hızınız artacak ve zaman ile alakalı sıkıntınız olmayacaktır.

    KPSS sınavına hazırlanabilmek için yeterli sürede zaman ÖSYM tarafından verilmektedir. Yılda yalnızca 1 kere yapılan sınavda adaylar için her iki sınav arasında yaklaşık 1 yıl gibi çalışma zamanı tanınmaktadır. ÖSYM KPSS sınav tarihini her yıl yaz aylarında planlamaktadır. Genellikle Haziran ile Ekim ayları arasında yapılan sınavlara Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans düzeyleri için farklı tarihler belirlemektedir. KPSS sınav takvimini yılbaşında belirlemekte ve bu sınavlara göre başvuru tarihlerini de yaklaşık 2 ay öncesine göre planlamaktadır. Bu planlamaya göre adaylar sınava hazırlık sürecini öngörmeli ve sınavda zaman sıkıntısı yaşamamak için bol bol soru çözmelidir. 

2024 Yılında KPSS Sınavı Ne Zaman Gerçekleşecek?

Her yıl başında sınava girecek adayların en çok araştırdığı şey KPSS sınav tarihidir. ÖSYM bu tarihleri yukarıda da dediğimiz gibi her yıl başında adayları bekletmeden yapar. Adaylar her yıl takvim bilgisi paylaşıldıktan sonra çalışmalarını bu takvime göre şekillendirir ve planlarını paylaşılan takvime göre yapar.  OSYM 2024 yılı için de sınav takvimini yılbaşında paylaşmıştır. Paylaşılan sınav takvimine göre Sınav zamanlamasını yine yaz aylarında planladığı görülmektedir. 2024 yılı sınav planlamasına göre KPSS lisans düzeyi genel kültür genel yetenek sınavı 14 temmuz olarak açıklanmıştır. Öğleden önce oturumu ile genel kültür genel yetenek sınavına girecek olan adaylar öğleden sonra oturumuyla da öğretmenlik mezunları Eğitim bilimleri sınavına girecektir. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınavına girecek olan adaylar ise ÖABT sınavına 4 Ağustos tarihinde girecektir. KPSS Lisans düzeyinde katılım sağlayacak adaylar için başvuru tarihi 3 mayıs - 15 mayıs tarihleri arasında yapılacaktır. KPSS sınav başvuru ücretleri ise henüz belirli değildir. KPSS Önlisans sınavına katılım sağlayacak adayları için sınav tarihi 1 Eylül olarak belirlenmiştir.  Önlisans düzeyi sınav başvuru tarihleri ise 13 haziran - 2 temmuz olarak belirlenmiştir. KPSS Ortaöğretim düzeyi sınavına katılacak adaylar için sınav tarihi 4 ekim olarak belirlenmiş ve başvuru tarihleri 18 temmuz - 30 temmuz olarak duyurulmuştur.  Adayların sınava bu tarihlere göre hazırlık yapmasını önerir sınavda başarılar dileriz.

KPSS Başvuru Süreçleri ve Tarihleri

KPSS başvuru süreçlerine dair zamanlamaları yukarıdaki yazımızdan öğrenebilirsiniz. Yazımızda 2024 yılına dair başvuru tarihleri ve sınav tarihleri ile alakalı zamanlamalar ayrıntılı şekilde verilmiştir. Sınava kayıt yapacak adayların başvuru tarihlerini takip edip ilan edilen zaman aralığında yapmaları önem arz etmektedir. Aksi takdirde zamanı geçirilen tarih tekrar uzatılmamaktadır. Sınav kayıt süreci OSYM tarafından her yıl olduğu gibi yaklaşık 2 hafta kadar süre tanınmaktadır. Adaylar için başvuru tarihi ve başvuru ücretini yatırma tarihleri için oldukça uzun süre verilmektedir.  Bu konuda gelişmeleri takip etmek için Krow sosyal medya hesaplarını takip edebilir güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Ayrıca ÖSYM önemli hatırlatmalar için kendi sosyal medya ve resmi internet sayfasını kullanmaktadır. İlk ağızdan tüm gelişmeler ile alakalı haberdar olmak için her iki yolu da takip edebilirsiniz.

KPSS Sınav Takviminin Adaylara Etkileri

Sınava katılacak olan adaylar sınava hazırlık süreçlerini paylaşılan sınav takvimine göre yapmaktadır. Bu sebeple OSYM Takvim planlamasını her yılın başında adaylar ile paylaşmaktadır. Sınava hazırlık sürecinde kpss sınav tarihlerinin önemi burada ortaya çıkmaktadır. Adaylar paylaşılan takvime göre planlamalarını yapmakta ve sınava hazırlıklarını gerçekleştirmektedirler. 

KPSS Sınav Tarihleri ve Hazırlık Sürecine Etkisi

Her yıl kpss sınavına katılan milyonlarca aday memur olmak ve kamu kurumlarında kariyer yapmak için sınava hazırlanmaktadır. Bu hazırlık sürecinde adayların konuları bilmesinin yanında soruları hızlı çözmeleri de çok önemlidir. Bu noktada adayların kendilerine en uygun modelde planlama yapmaları ve bu plana göre hazırlıklarını sürdürmeleri kendi başarıları için çok önemlidir. Bu noktada en önemli olgulardan biri de tarih planlamasıdır. Sınava hazırlanan adaylardan en çok duyulan serzenişlerden birisi de süreci doğru planlayamamak ve sınava yeterince hazır girememektir. Sınava hazırlanmak için adaylara tanınan zamanı doğru sınav hazırlığı taktikleriyle yapmak süreçte plana göre gitmek adına çok önemlidir. KPSS sınavına hazırlanan ve başarılı olan adayların ortak parolası doğru strateji ve sabırlı çalışmaktır. Sınavdan yüksek puan alıp derece yapan adaylara sorulan başarınızın sırrı sorularına verilen cevapların büyük çoğunluğu bu noktalara değinir. Stratejik planlama yapmak ve kendinize en uygun çalışma modeli ile sınava hazırlanmak bu yolda başarılı olmanıza oldukça yardımcı olacaktır. Planlı bir çalışma sürecinin ardından bir diğer konu da sınav stratejisidir. Sınav stratejileri sayesinde adaylar sınav esnasında oldukça fazla süre kazanmaktadır. Kendi zeka türünüze göre soruları çözmeye doğru dersten başlamak bu noktada daha pratik ve çevik bir zihinle sınava hazırlanmanıza oldukça yardımcı olmaktadır. Hazırlık stratejilerinizi sınav öncesinde oluşturmanız ve bu stratejilere göre sınava girmenizin size oldukça faydası olacaktır. 

KPSS Başvuru ve Sınav Tarihlerinin Önemi

Adaylar için sınav başvuru tarihlerinin önemi doğru bir hazırlık planlaması yapmak açısından oldukça önemlidir. Tüm planlamaları yapmak ve eksiklerinizi kapatmak noktasında tarihlerin önemi ortaya çıkmaktadır. Sınav tarihlerine göz gezdirirken başvuru süreçlerini de aklınıza kazımak size başvuru sürecini hatırlamanızda oldukça yardımcı olacaktır. Bu noktada başvuru süreci başladığında haberdar olmak için Krow sosyal medya hesaplarını takip edebilir tüm süreçlerden haberdar olabilirsiniz. Sınava hazırlık süreçleri kapsamında doğru planlama yapmak sizin sınava hazır bir şekilde girmenizi sağlar. Bunun yanında doğru sınav stratejileri yapmak da ayrıca sınav sırasında sizlere ekstra hız kazandırmakta ve heyecan yönetimini yapmakta yardımcı olmaktadır. Bu sınav stratejilerini geliştirmenin en iyi yolu ise deneme sınavları yapmaktan geçer. Deneme sınavları sizin eksik konularınızı saptamanızı sağlarken aynı zamanda sınav stratejisi geliştirmenize de yardımcı olur. Bu sayede sınavda çok daha rahat olabilir ve ekstra zaman kazanabilirsiniz.

İndir

Sen de şimdi Krowla,

KPSS'de fark yaratmaya başla!

KPSS yolculuğunda rakiplerinden bir adım öne çıkmanın tam zamanı! Uygulamamızı hemen indir, 2024’te çalışmalarının karşılığını alacağın başarılı bir geleceğin temelini bugün at!

İndir

Sen de şimdi Krowla,

KPSS'de fark yaratmaya başla!

KPSS yolculuğunda rakiplerinden bir adım öne çıkmanın tam zamanı! Uygulamamızı hemen indir, 2024’te çalışmalarının karşılığını alacağın başarılı bir geleceğin temelini bugün at!

İndir

Sen de şimdi Krowla,

KPSS'de fark yaratmaya başla!

KPSS yolculuğunda rakiplerinden bir adım öne çıkmanın tam zamanı! Uygulamamızı hemen indir, 2024’te çalışmalarının karşılığını alacağın başarılı bir geleceğin temelini bugün at!