İçindekiler

Title

Paylaş

Son Makalelerden Anında Haberdar Ol!

Krow ile Zirveye Yüksel, Başarıya Kanatlan!

KPSS kamu kurum ve kuruluşlarında kariyer hedefleyenlerin girdiği ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yapılan sınavdır. Her yıl yaz aylarında yapılan sınavda öğrencilere Genel kültür ve Genel Yetenek alanlarından toplam 120 soru sorulmaktadır. Soruların cevaplanması için ise 130 dakika süre tanınmaktadır. Bu da demek oluyor ki hem bilgi hem de hız gerektiren bir sınavdır. Adaylar soruları hızlı cevaplayarak süre bitmeden hedefine ulaşmak zorundadır. Sınava çalışırken kendinizi test etmenin en iyi yolu deneme çözerek gelişimini takip etmektir. KPSS gelişim takibi yapılabilecek en iyi yol denemelerdeki netlerinizi kaydetmek ve yanlışlarınızı gözden geçirmekle mümkündür. KPSS öğrenme sürecini denemeler yöntemi ile sürdürerek devam ettirmek neticesinde denemelerdeki ortalama netlerinizde yakın bir sonuç almanız muhtemeldir. Sınav hazırlığı sürecinde kendini değerlendirmenin en iyi yöntemi budur. Bu sayede eksik konularınızı da saptayabilir ve geliştirebilirsiniz. KPSS düzenli çalışmanın sonucunda kazanılabilecek bir sınavdır. Düzenli çalışma sayesinde soru çözme hızınızı artırabilirsiniz. Bu sayede süreden tasarruf etme yöntemlerini keşfeder sınavda çok daha rahat olabilirsiniz. Başarıya giden yol düzenli çalışmak ve sabır ve istikrardan geçer. Sınavda çok çalışanlar değil istikrarlı olanlar başarılı olacaktır.

KPSS Hazırlığında Kendi Gelişiminizi İzlemenin Önemi

KPSS sınavına hazırlık sürecinde planlı ve programlı bir çalışma planı takip etmek çok önemlidir. Bu konuda kendi takibinizi yapmanız, eksik yönlerinizi tespit edip o yönlerinizi geliştirmeniz oldukça önem arz etmektedir. Hedeflere ulaşmada kendi takibiniz size en doğru verileri sunacaktır.  Bu aşamada kendi takibinizi en doğru şekilde yapabilmeniz kendi öz değerlendirmenizi objektif şekilde yapmanız çok önemlidir. Eksik yönlerinizi doğru ve objektif şekilde tespit edebilmeniz ve bu yönlerinizi geliştirmeniz süreçte netlerinizi artırmanıza yardımcı olacaktır. Bu noktada sınav hazırlığı ve gelişim terimleri öne çıkmaktadır. eğer sınava hazırlık sürecinde gelişim gösteremiyorsanız bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz demektir. Bu noktada yanlışlarınızı doğru tespit ederek bu yanlışlarınız üzerine gitmeniz çok daha faydalı olacaktır.

KPSS Çalışmalarınızda Kendi İlerlemenizi Nasıl Ölçersiniz?

 KPSS hazırlık sürecinde ilk yapılması gereken hedef belirlemek olmalıdır. Ulaşılabilir ve gerçekçi bir hedef belirleyerek sürece başlamanız sizi daha fazla motive edecektir. Hedef belirledikten sonra mevcut konumunuzu ölçmeniz ve ilerlemenizi gerektiren süreci tespit etmeniz çok önemlidir. sağlam bir hedef belirlemek ve gelişiminizi düzenli yapmak sizi başarıya götürecektir. Bu sebeple düzenli olarak ilerleme ölçümü yapmanız hedefe yakınlığınızı görmenize yardımcı olacaktır. İlerleme ölçümlerinizi yapabilmeniz için öz değerlendirme yöntemlerini uygulamanız gerekmektedir. Öz değerlendirme yapabilmek için çözdüğünüz sorularda çoğunluklu yanlış yaptığınız konuları tespit edebilir, çözdüğünüz denemelerin analizini yapabilirsiniz. Bu yöntemler sizin eksik konularınızı saptamanıza yardımcı olacaktır.

KPSS Hazırlık Sürecinde Etkili Geri Bildirim Alma Yolları

KPSS sürecinde etkili geri bildirim alma yollarından en önemlisi bol bol deneme çözmektir. Çözdüğünüz denemeler aracılığıyla eksik konularınızı saptayabilir, bu eksiklerinizi kapatmaya çalışabilirsiniz. Bu yöntemle her çözdüğünüz denemede netlerinizi artırmanız büyük olasıdır. Öğrenme sürecini de bu eksik konularınıza göre planlayabilirsiniz. Bu yöntemle kendinizi etkili şekilde izleyebilirsiniz. Düzenli takibinizi yaparak gelişiminizi düzenli takip edebilir ve netlerinizi artırabilirsiniz. Bu noktada eğitmenleriniz ile de bu analizi yapabilirsiniz. Bu noktada sizin ayrıntılı takibinizi yapan, sıralamanızı belirleyen ve eksik konularınızı size sunan Krow mobil uygulaması aracılığıyla da takibinizi kolay şekilde yapabilirsiniz.

KPSS Hazırlığınızda Sürekli Gelişim İçin İpuçları

Hayatın her aşamasında olduğu gibi KPSS sürecinde de sağlam irade gerekmektedir. Başarıya giden süreçte sağlam bir irade ve sabır gereklidir. KPSS sınavına çalışırken bilgileri öğrenmek yalnızca başarı için uygun değildir. Öğrenilenlerin unutulmaması için düzenli tekrarlar ve bol soru çözmek de önemlidir. Sürekli gelişim için düzenli çalışma ve düzenli deneme çözerek süreçte kendinizi ölçebilir ve gelişiminizi kontrol edebilirsiniz. Süreçte en etkili çalışma yöntemlerinden biri de deneme çözerek gelişiminizi kontrol etmektir. Deneme çözerek eksik olduğunuz konuları saptayabilir ve eksik konularınızın üzerine giderek eksiklerinizi kapatabilirsiniz. Bu yöntem ile net sayılarınızı günden güne artırabilirsiniz. Etkili çalışma yöntemleri deyince akla ilk gelen yöntemlerden biri de konu anlatım videoları izleyerek konuyu öğrenmektir. Lakin bu yöntem ile konuyu öğrenebilir fakat unutmanıza mani olamazsınız. Öğrendiğiniz konuları unutmamak için düzenli soru çözmek çok önemlidir. Düzenli soru çözmenin yanında bu soru çözme çalışmasını deneme yöntemine çevirerek daha planlı çalışabilir ve eksiklerinizi daha güzel saptayabilirsiniz.

Hedeflerinize Ulaşmak İçin KPSS'de Sürekli Gelişimi Nasıl Sağlarsınız?

KPSS de sürekli gelişim için planlı ve programlı çalışma çok önemlidir. Planlı çalışmanın en etkili yöntemlerinden biri de konu çalışmasından sonra düzenli denemeler çözerek gelişiminizi test etmektir. Denemelerdeki netlerinizden yola çıkarak kendinize plan yapabilir ve gelişiminizi düzenli aralıklarla takip edebilirsiniz. Bu sayede başarı stratejileri geliştirebilir ve hedeflerinize daha odaklı çalışabilirsiniz. Başarı stratejileri hedeflerinize daha kolay ulaşmanızı sağlar. KPSS hazırlık sürecinde sürekli hedeflerinizi hatırlayarak kendinizi motive edebilirsiniz. Unutmayın ki KPSS sınavında istikrarlı çalışan kazanır. Denemelerdeki gelişiminizi ve netlerinizin arttığını gördükçe daha çok motive olacak, gelişiminiz daha daha istikrarlı olacaktır. 

KPSS Hazırlığında Karşılaşılan Zorlukların Üstesinden Gelmek

KPSS hazırlık süreci sanıldığından çok daha zor bir süreçtir. Bu süreçte başarısız olmak düşüncesini kafanızdan kaldırmanız gerekir. Başarısız olacağım düşüncesi yerine Başaracağım gibi düşünceler olmalı. Süreçte istikrar çok önemlidir. İstikrarlı çalışmak hem konuları öğrenmenizi hem de unutmamanızı sağlar. İstikrarlı çalışabilmek için de kendinize hedefler belirlemeniz çok önemlidir. Bu süreçte ulaşılabilir hedefler belirlemek sizi motive tutacaktır. Ulaşacağınız bir liman olması sizi ilerlediğiniz yolda daha sağlam adımlar atmaya ve istikrarlı çalışmaya davet edecektir. İstikrarlı çalışmanın en etkili çözüm yolu da dediğimiz gibi ulaşılabilir hedefler ile yola devam etmektir. İstikrarlı denemeler çözerken eksiklerinizi belirleyerek bu eksiklerinizi gidermeniz netlerinizi düzenli olarak artırmanıza yardımcı olacaktır. Netlerinizin arttığını görmek en önemli motivasyon artırıcılardandır. Bu sayede kafanızdaki “Ya başarısız olursam” düşüncesi de gün geçtikçe azalacak yerini “Başarabilirim, başaracağım” düşünceleri alacaktır. Zorlukların üstesinden gelmenin en etkili yolu gelişmek ve bu gelişiminizi görmektir. Gelişiminizi görmek sizi oldukça motive edecektir. İstikrarlı çalışarak gelişmek tüm zorlukların üstesinden gelmenize oldukça yardımcı olacaktır. 

KPSS hazırlığında kendi ilerlememi nasıl takip edebilirim?

KPSS sürecinde istikrarlı çalışmak ve bu sayede gelişiminizi takip etmek çok önemlidir. Eğer düzenli çalıştığınız halde netlerinizde artma olmuyorsa çalışma yönteminizi değiştirmeniz gerekir. Bu noktada kendi değerlendirmenizi yapmanız oldukça önemlidir. Gelişiminiz hedefe yaklaştığınız kadardır. Bu noktada ulaşılabilir hedefinizi olması çok önemlidir. Hedefiniz olduğu takdirde ilerleme takibinizi belirlediğiniz hedefe göre yapabilirsiniz. Hedefe yönelik çalışma yapmanız sizin gelişme sürecinize katkıda bulunacaktır. Gelişim takibi yapmanın en onemli yolu da düzenli denemeler çözerek netlerinizi takip etmektir. Hedef netinize yaklaşma durumunuz sizin gelişiminize yol gösterecektir. Netlerinizin artması da sizi süreçte motive edecektir. Süreçte eksik olduğunuz konular, deneme verileriniz ve Türkiye geneli anlık sıralamanız gibi birçok verinize krow mobil uygulaması ile ulaşabilirsiniz.

Kendi öğrenme sürecimi nasıl değerlendirebilirim?

KPSS sürecinde kendini değerlendirmenin en etkili yolu deneme çözmektir. Denemeler aracılığıyla gelişiminizi takip edebilirsiniz. Deneme sonrasında netlerinizi hesaplamak, yanlış yaptığınız konuları çıkarmak, bu konuları saptayarak eksiklerinizi gidermek gelişmenize yardımcı olacaktır. Tüm verilerinizi manuel hesaplamak yerine krow mobil uygulaması ile otomatik anlık tüm verilerinize ulaşabilirsiniz. Etkili geri bildirim almak için en güvenli yol denemelerinizi analiz etmektir. Öğrenme sürecini değerlendirmeniz, gelişiminizi takip ederek hedefinize ulaşmanızı kolaylaştıracaktır. Bu noktada öz analizinizi doğru yapmanız çok önemlidir. Değerlendirme sürecinde duygusal davranmamanız, öz değerlendirmenizi doğru şekilde yapmanız size daha doğru sonuçlar verecek, hedeflerinize daha sağlam ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

 

KPSS çalışmalarımda hangi hedefleri belirlemeliyim?

KPSS çalışma sürecinde hedefinizi belirlemeniz çok önemlidir. Başarıya ulaşmak için hedefinizi sürecin en başında belirlemeniz ve hedefinizden şaşmadan istikrarlı bir şekilde çalışmanız gerekmektedir. Süreçte hedefinize ulaşabilmek için stratejik planlama yapmanız çalışma sürecinizi daha etkili kılacaktır. Unutmayın çok çalışan değil, istikrarlı ve planlı çalışan bu sınavda başarılı olacaktır.

KPSS hazırlığınızda kendi gelişiminizi takip etmek ve hedeflerinize ulaşmak için Krow’u indirebilirsiniz.



İndir

Sen de şimdi Krowla,

KPSS'de fark yaratmaya başla!

KPSS yolculuğunda rakiplerinden bir adım öne çıkmanın tam zamanı! Uygulamamızı hemen indir, 2024’te çalışmalarının karşılığını alacağın başarılı bir geleceğin temelini bugün at!

İndir

Sen de şimdi Krowla,

KPSS'de fark yaratmaya başla!

KPSS yolculuğunda rakiplerinden bir adım öne çıkmanın tam zamanı! Uygulamamızı hemen indir, 2024’te çalışmalarının karşılığını alacağın başarılı bir geleceğin temelini bugün at!

İndir

Sen de şimdi Krowla,

KPSS'de fark yaratmaya başla!

KPSS yolculuğunda rakiplerinden bir adım öne çıkmanın tam zamanı! Uygulamamızı hemen indir, 2024’te çalışmalarının karşılığını alacağın başarılı bir geleceğin temelini bugün at!