İçindekiler

Title

Paylaş

Son Makalelerden Anında Haberdar Ol!

Krow ile Zirveye Yüksel, Başarıya Kanatlan!

KPSS sınavı kamu kurum ve kuruluşlarına personel seçiminde liyakat ve başarı esasına göre seçim yapmayı kolaylaştıran seçme sınavıdır. Sınav Branşı olan öğrenciler için her yıl yapılırken memur seçimlerinde 2 yılda bir yapılmaktadır. Her yıl yaz aylarında yapılan sınav takvimi ÖSYM tarafından Ocak ayında yapılmaktadır. Memur olmak isteyen adaylar sınava aylar öncesinden çalışmaya başlamakta ve istikrarlı bir çalışma planını sürdürmektedirler. 

Sınavda başarılı olmak isteyen adaylar etkili bir KPSS çalışma planı oluşturmakta ve bu plana uyarak başarıyı yakalamaktadır. Bu plan oluşturulurken kendini iyi tanıyan adaylar daha rahat olmaktadır fakat kendine özgü plan oluşturmakta ve eksiklerini saptamakta zorlanan adaylar KPSS alanında uzman eğitimcilerden koçluk hizmeti de alabilmektedirler. KPSS sınavında uzmanlaşmış eğitimciler bu sınava hazırlık sırasında Etkili öğrenme stratejilerini bilir ve kişiye özgü plan oluşturarak kişiyi başarıya ulaştırmakta etkili yollardan biridir. 

Verimli KPSS hazırlık yöntemlerini oluşturan bireyler bu süreçten sonra istikrarlı bir şekilde plana uymalı ve sınav gününe kadar hedeflerine ulaşacağından şüphe etmeden çalışmalıdır. KPSS sınavı sabır işidir. Bu yüzden sınava hazırlık süresince istikrarlı bir şekilde ilerlemeli ve asla pes edilmemelidir.

KPSS ders çalışma teknikleri ile birlikte ilerleme sağlandığı takdirde sınavda başarılı olmak çok daha kolaydır. süreçte en kritik dönemler de sınava az bir zamanın kaldığı o son düzlüktür. Bu son zamanlarda pes etmeyip aksine daha fazla üstüne gidildiğinde deneme netlerinizdeki artışı da fark edebilirsiniz. Ayrıca süreçte çok çalışan değil verimli ve planlı çalışan başarılı olacaktır. Verimli KPSS hazırlık yöntemlerine uyarak çalışmak başarınızı çok daha fazla artıracaktır. Süreçte pes etmeden ilerlemeye gayret edin. Unutmayın bu sınav sabır sınavıdır. Sınavda bilgiyi bilmek önemli değil o bilgiyi soruda kullanabilmektir. Bu da süreçte edindiğiniz alışkanlıklar ile mümkündür.


KPSS Hazırlığında Etkili Çalışma Yöntemlerinin Önemi

KPSS hazırlık sürecinde adayların en çok sorduğu soru “sınava nasıl çalışmalıyım?” olmaktadır. Adaylar sınavda başarılı olmayı kolaylaştıracak yöntemleri merak etmekte ve bunları uygulamak istemektedir. Bu nedenle sınavda başarılı olmuş adaylar ile iletişime geçmekte ve çalışma yöntemlerini sormaktadır. Bununla birlikte KPSS alanında uzmanlaşmış eğitmenler de öğrencilere koçluk ederek onlara özel çalışma programları hazırlamaktadır. KPSS sınavına nasıl hazırlanılır? sorusu istisnasız sınava hazırlanan tüm adaylar tarafından merak konusu olmaktadır. Bu soru kapsamında verimli ders çalışma taktikleri aramakta ve hedeflerine bu şekilde ulaşmak istemektedirler. KPSS de başarı stratejileri konusu da en çok aratılan başlıklardandır. Adayların bu kadar fazla taktik aramalarının nedenleri de oldukça fazladır. Etkili bir çalışma stratejisi ile adaylar normalden çok daha hızlı ilerleyebilmektedir. ÖSYM nin soru stratejisini iyi bilen eğitimciler de bu noktada oldukça kritik öneme sahiptir. Her işte olduğu gibi KPSS sınavında da çok çalışan değil etkili ve verimli çalışan başarılı olmaktadır. 

KPSS İçin Etkili Zaman Yönetimi ve Ders Çalışma Takvimi Oluşturma

KPSS hazırlık sürecinde etkili ve verimli çalışma planı yapmak ve bu plana uygun olarak çalışmak çok önemlidir. Etkili bir KPSS planlaması yapıldığı takdirde aday plana sadık kalmak isteyecek ve başarısını bu yolla artırabilecektir. Bu süreçte etkili planlama yapmanın bir diğer faydası da zaman yönetimini iyi yapabilmektir. İyi bir ders çalışma takvimi ile ilerlemenin zaman yönetimi noktasında da faydaları olacağı gibi daha programlı ve etkili çalışmaya da faydası olacaktır. Adaylar KPSS planlamasını sürecin en başında yapmalıdır. Çünkü bu süreçte her bir saat önemlidir ve etkili bir planlama ile bu sürenin iyi değerlendirilmesi çok önemlidir. Sürecin en başında yapılan ders çalışma takvimi tüm sürecin verimli geçmesine ve adayların hedeflerine daha kolay ulaşabilmesine yardımcı olacaktır. 

KPSS Konularını Etkin Öğrenme Yöntemleriyle Kavrama

KPSS hazırlık sürecinde etkin öğrenme yöntemleri de en çok araştırılan konulardan biridir. Bu konuda KPSS alanında uzman eğitimcilere danışmak veya sınava daha önce hazırlanmış ve başarılı olmuş adaylardan koçluk almak akla ilk gelen yöntemlerden biridir. Bu konuda birbirinden nitelikli on binlerce soruyu içerisinde bulunduran, adayın gelişim sürecini takip eden ve anlık sıralamalarını gösteren, aynı zamanda uzman eğitimcilerle öğrencileri buluşturan Krow mobil uygulaması da tüm süreci kapsayıcı özellikleri ile KPSS hazırlık sürecinde en etkili arkadaşlarınızdan biri olabilmektedir. Adayların hazırlık sürecinde konu çalışmak için en çok yaptığı alışkanlıklardan biri KPSS konu anlatımları ile ders çalışmaktır. Lakin çalışılan konu üzerinden süre geçmesi ile birlikte unutulmaya başlamaktadır. Bu noktada da hafıza teknikleri adayı karşılamaktadır. Adaylar etkili hafıza teknikleri ile öğrendikleri bilgileri hatırlamayı kolaylaştırmaktadır. Bilgiyi kodlama teknikleri, şifreleme teknikleri, günlük hayatla bağdaştırma teknikleri eğitmenlerin en çok önerdiği ve adayların da en çok uyguladığı tekniklerdendir.

KPSS'de Sık Karşılaşılan Zorluklar ve Üstesinden Gelmek

KPSS sürecinde öğrencilerin en çok karşılaştığı zorluk aslında kendileridir. Başarısızlık düşüncesi, ya başaramaz isem fikri kişiyi strese sokmakta ve verimini düşürmektedir. Bu nedenle süreçte her zaman yapabileceğine inancı tam olmalı ve kendine güvenmelidir. Sınav stresi yönetimini iyi yapan aday diğerlerinden birkaç adım öne çıkmaktadır. Sınav stresi genellikle son aylarda öğrencide bocalamaya neden olur. Bu süreçlerde kişi her zaman yapabileceğine inanmalı, istikrarını bozmadan çalışmaya devam etmelidir. Sürekli hedefini aklında tutmalı bu hedefleriyle motivasyon ve ilham kaynakları yakalamalıdır. KPSS zorluklar en çok sınava en yakın zamanlarda kendini gösterir. Bu stresli zamandan başarı ile çıkabilen aday başarılı olacaktır. Sınava çalışırken motivasyon düşüklüğü yaşadığınız zaman hedeflerinizi hatırlayın ve istikrarınızı bozmadan plana sadık kalmaya özen gösterin.

KPSS Sınav Stresiyle Başa Çıkma Yöntemleri

KPSS hazırlık sürecinde inişli ve çıkışlı zamanlarınız olacak, motivasyonunuzun düştüğü anlar olacaktır. Bu anlardan başarı ile çıkabilen adaylar sınavda fark yaratacaktır. Stres yönetimini iyi yapmalı ve sınav kaygısını kontrol altına almalısınız. Bu kaygıyı kontrol altına almak için de çalışma sürecine ufak bir ara verip rahatlama tekniklerini uygulayabilirsiniz. Bu rahatlama teknikleri size çok fayda sağlayacaktır. Ama en önemlisi sağlam bir irade ve istikrara sahip olmalısınız. Karşılaşacağınız her türlü durum karşısında soğukkanlılığınızı bozmamalı hedefinizden şaşmadan çalışmaya devam etmelisiniz. 


Sürekli Motivasyon ve İlhamı Koruma Yolları

Sınava hazırlık sürecinde motivasyonunuzu düşürecek çok fazla durum ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumlarla başa çıkmak için ise türlü teknikler mevcuttur. Lakin kendinizi en iyi siz tanıyabilirsiniz ve her durum karşısında sağlam iradeye sahip olmanız gerekir. Çalışmaya başlarken koyduğunuz hedefi hiçbir zaman unutmamalı hedefinize ulaşmak için tüm gücünüzle çalışmalısınız. En önemli ilham kaynağınız hedefiniz olmalı. Hedef belirleme işlemini süreç başında yapmalı ve bu hedefinize sımsıkı tutunarak başarıya ulaşmalısınız. Sağlam iradenize motivasyon artırma teknikleri uygulayarak destek verebilirsiniz. Bu süreçte daha önce bu sınavda başarılı olmuş diğer adaylar ile iletişime geçerek olumlu öneriler alabilir ve yol haritanızda değişiklikler yapabilirsiniz. Lakin kemik bir sisteminiz olmalı ve bu sistem size en uygun şekilde tasarlanmalıdır. Planınızdan şaşmadan çalışmayı başarabilirseniz sınavdan başarısız olmak gibi bir durumun olmayacağını bilerek süreci sonlandırmalısınız. 

Sıkça Sorulan Sorular

KPSS ye hazırlanırken en etkili ders çalışma yöntemleri nelerdir?

Sınava hazırlık sürecinde size en fazla faydası olacak yöntem başarılı adayların uyguladığı sistem değil size en uygun olan sistemdir. Etkili çalışma yöntemleri kişinin kendi kendine oluşturabileceği yöntemlerdir. KPSS hazırlık sürecinde size en fazla verimli olan sistemi siz belirlemeli ve buna uygun hareket etmelisiniz. Verimli ders programı başkalarının önerdiği değil sizin en çok verim aldığınız program modelidir. Başkalarına iyi gelen program size iyi gelmeyebilir. Burada kendinizi tanımanız ve karar vermeniz önemlidir.

KPSS sınav stresi ile nasıl başa çıkılır?

KPSS hazırlık sürecinde sınav kaygısı her daim olacaktır. Burada stresi azaltma yöntemleri ile üstünüzdeki yükü hafifletebilirsiniz. Çok sıkıldığınızda çalışmaya ara verebilir ve kafanızı farklı hobilerinizle dağıtabilirsiniz. Bu yöntem size iyi gelecek ve zihninizi yenileyecektir. Lakin motivasyonunuzu en çok artıracak yöntem hedefinizi hiçbir zaman unutmamanız ve hedefiniz doğrultusunda çalışmanızdır.

Uzun Süreli KPSS hazırlık sürecinde motivasyon nasıl korunur?

KPSS ye uzun süreli hazırlık sürecinde bazen çok sıkılabilir ve motivasyon düşüklüğü yaşayabilirsiniz. Bu her adayın yaşadığı çok normal durumdur. Lakin hedefe odaklı çalışmalı ve hedefinizden güç almalısınız. Süreçte farklı motivasyon yöntemleri de uygulayarak kendinizi rahatlayabilirsiniz. Süreçte kendinizi düşürmeden hedefinizden sapmadan çalışmaya gayret edin. Unutmayın yeterince emek verdiğinizde mutlaka başarılı olacaksınız.


KPSS hazırlığınızda daha verimli olmak ve başarınızı artırmak için Krow’u indirin.

İndir

Sen de şimdi Krowla,

KPSS'de fark yaratmaya başla!

KPSS yolculuğunda rakiplerinden bir adım öne çıkmanın tam zamanı! Uygulamamızı hemen indir, 2024’te çalışmalarının karşılığını alacağın başarılı bir geleceğin temelini bugün at!

İndir

Sen de şimdi Krowla,

KPSS'de fark yaratmaya başla!

KPSS yolculuğunda rakiplerinden bir adım öne çıkmanın tam zamanı! Uygulamamızı hemen indir, 2024’te çalışmalarının karşılığını alacağın başarılı bir geleceğin temelini bugün at!

İndir

Sen de şimdi Krowla,

KPSS'de fark yaratmaya başla!

KPSS yolculuğunda rakiplerinden bir adım öne çıkmanın tam zamanı! Uygulamamızı hemen indir, 2024’te çalışmalarının karşılığını alacağın başarılı bir geleceğin temelini bugün at!